Hitta trafikmaterial

Som pedagog kanske du har svårt att få tiden att räcka till. För att hjälpa dig har vi samlat trafiktips för olika årskurser. Vi berättar också var du kan hitta och beställa bra trafikmaterial. Besök till exempel NTFs webbsida Trafiken i skolan eller varför inte Malmö stads hemsida som har samlat kopplingar till läroplanen (Lgr11).

Material att beställa

Material (till exempel böcker, broschyrer, filmer med mera) kan vara gratis eller medföra en kostnad. Läs på noga före du beställer. Till en beställning tillkommer alltid en fraktkostnad. Så det kan vara en god idé att tänka igenom sin beställning så att allt kommer med på en gång.

Stora delar av Trafikverkets material är gratis (endast fraktavgift tillkommer). I Trafikverkets webbutik kan du som lärare bland annat ladda hem Trafikhandledning för vetgiriga lärare i pdf- form till din dator direkt utan kostnad. Se länk under Relaterade länkar längre ner på sidan. Tänk på! Det du inte hittar i Trafikverkets webbutik kan du leta efter i Transportstyrelsens webbutik.

Malmö stad är en föregångare när det gäller trafikmaterial till skolan. Trafikkontoret har skapat en särskild skolsida som heter Trafiksäkra skolan. Allt material går att beställa här, men till en kostnad. Allt webbaserat material går att använda kostnadsfritt. På materialsidan kan du hitta spännande lektionstips med kopplingar till läroplanen (Lgr 11).

Inom ramen för projektet Trafiksäkra skolan har trafikkontoret i Malmö stad tagit fram en särskild film Barn i trafiken som riktar sig till personal och föräldrar. Här kan du få mer information om barn och trafik, barns säkerhet på cykel och i bil. Se länk under Relaterade länkar längre ner på sidan.

Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, NTF, har en hemsida där det finns information till dig som konsument. NTF har också en egen webbplats som heter Trafiken i skolan.

Det finns mycket material om trafik att hitta på SLI, Sveriges Läromedel.

Trafikboken är en bok som vi kan rekommendera till klasslärare i årskurs 3-5. Trafikboken är utvecklad i ett samarbete mellan SICA Läromedel och NTF.

Är du en lärare eller student som behöver hjälp med trafikmaterial? Kontakta oss så hjälper vid dig!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2021