Landsbygdens pärlor

Äger du en av landsbygdens pärlor? Kanske är det så att du själv har planer för ditt hus eller är det så att du är i valet och kvalet vad du ska göra med det. Vilket det än är finns det många värden i just ditt hus.

Genom att ta vara på det som redan finns istället för att bygga nytt bidrar du till ett mer hållbart samhälle. För att inte tala om de kulturella och historiska värden som ofta finns i hus på landsbygden. Genom att rusta upp och renovera bidrar just ditt hus till en
levande landsbygd.

Inventering

Just nu gör vi en inventering vilket innebär att vi har listat fastigheter i kommunen som har en adress men ingen person mantalsskriven på just den adressen. Om du har planer på att sälja eller hyra ut ditt hus, kontakta Växjö kommun. Då kan vi berätta mer om vilka möjligheter du har och förmedla kontakt till exempelvis mäklare.

Vad händer sedan?

Det första steget är att inventera hus på landsbygden, därefter kommer det finnas möjlighet för dig som är intresserad av ett hus på landsbygden att göra en intresseanmälan via vår webbplats.

Frågor

Kontakta Björn Idlinge, landsbygdsutvecklare Växjö kommun, telefon 0470-410 00 eller e-post bjorn.idlinge@vaxjo.se om du har några frågor.

Till dig som letar lägenhet eller hus på landsbygden

Tipsa oss

Växjö kommun inventerar just nu hus i kommunen som saknar ägare eller där du som ägare inte bor eller använder ditt hus. Har du sett ett hus du vill tipsa om?

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

Jag kontaktar er för att * (obligatorisk)
Jag kontaktar er för attFastighetsbeteckning (frivilligt)

Skriv ditt för- och efternamn


Senast uppdaterad: 3 april 2023