Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Lovskola sommaren 2018

Under sommarlovet erbjuder utbildningsförvaltningen lovskola till elever i årskurs 8 som riskerar att inte klara målen, och till elever som gått ut årskurs 9 men inte blivit behöriga till gymnasiet.

Växjö kommun har som mål att alla elever ska gå ut årskurs 9 och vara behöriga att söka ett nationellt program på gymnasiet. Lovskola kan vara ett bra sätt för eleverna att få extra hjälp, tid och möjlighet att nå målen.

Under sommarlovet erbjuder utbildningsförvaltningen lovskola till elever i årskurs 8 som riskerar att inte klarar målen, och till elever som gått ut årskurs 9 men inte blivit behöriga till gymnasiet.

Information om lovskola i juni under vecka 25-26

 • Lovskolan sker under veckorna 25 och 26 (18-21 juni och 25-29 juni).
 • Undervisningstiden är mellan kl. 9.00-15.00 och du får lunch på skolan.
 • Det kostar inget att gå Lovskolan. Busskort ges till de elever som får minst 6 km till sommarskolan.
 • Lovskolan kommer vara på Ringsbergskolan i Växjö.

Vad innebär lovskola för dig som elev?

Om du har missat viktiga moment, eller känner att du har svårt att nå målen (minst betyget E) i något ämne, kan lovskola vara något för dig. Undervisningen sker i mindre grupper, så din lärare kan lägga mer tid på just dig och anpassa undervisningen individuellt för dig. Efter lovskolan finns möjlighet för dig som gått ut åk 9 att få ditt betyg ändrat till betyget E om du uppfyller kunskapskraven för detta. (så kallad prövning) Ansökan till gymnasiet hanteras då i reservantagningen i slutet av sommaren.

Om man blivit antagen till sommarskolan är närvaro obligatorisk.

Det är viktigt att du talar med din mentor eller den lärare du har i de ämnen du vill läsa i lovskolan innan du ansöker till lovskolan.

Så här ansöker du

Du ansöker om lovskola på blanketten i länken här nedanför. Ansökan ska lämnas till skolans rektor senast den 2 maj som beslutar om du ska erbjudas lovskola. Var noga med att fylla i blanketten med fullständiga uppgifter, annars kommer den att skickas tillbaka till dig för komplettering.

Kontakter

 • Braås skola

  Expedition

  0474- 62 20 01

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Betlehemsvägen 1, Braås

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Braås skola

  Box 1222, 351 12 Växjö

Senast uppdaterad: 11 februari 2022