Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Scensommar släpper första artisten och utökar det regionala samarbetet

I går offentliggjordes det första artistsläppet till Scensommar 2023 – Åsa Jinder kommer till Åryd den 21 juli. Det har också blivit klart att samarbetet med Ljungby kommun utökas med tre kvällar i Hembygdsparken i Ljungby

Sommar i parken är ett koncept som har många år på nacken i Ljungby. Då tidigare arrangör nu har dragit sig ur så väljer Ljungby kommun att utöka samarbetet med Växjö kommuns Scensommar för att även den här sommaren kunna erbjuda kulturupplevelser i Hembygdsparken.

- Växjö kommun och Scensommar välkomnar initiativet, det är väldigt roligt att även kunna erbjuda kvällsakter i Ljungby. Och vi lovar att alla som varit på Sommar i parken kommer att känna igen sig, säger Therése Johansson, kulturutvecklare och projektledare för Scensommar.

Scensommar, som Växjö kommun har arrangerat sedan 2014 blev ett regionalt samarbete 2019 och erbjuder barn- och familjeföreställningar på ett 20-tal platser i regionen. 2022 arrangerades totalt 77 programpunkter på 52 olika platser.

Just nu pågår bokning av artister och akter för Scensommar 2023. Dessa kommer att presenteras löpande i Scensommars sociala kanaler på Facebook och Instagram.

Senast uppdaterad: 2 mars 2023