Ebba Cronholm och Hannes Bladh-Pijaca får Årets Tommy Svensson-pris

Ebba Cronoholm och Hannes Blad-Pijaca heter de två ungdomar som i år tilldelas Tommy Svensson-priset, som uppmuntran och stöd i sina idrottskarriärer.

Motiveringarna lyder:

Ebba Cronholm (18år) Växjö DFF

Ebba brinner för idrott och träning och håller på med både fotboll och friidrott på elitnivå. Inom friidrotten tävlar hon för Ljungby FIK. Sedan ca 1,5 år tillbaka spelar hon fotboll i Växjö DFF F19 akademi, innan dess spelade hon i Ljungby IF:s A-lag.

Med Växjö DFF F19 akademi vann hon F19 allsvenskan och tog SM-silver i F19 under förra säsongen. Denna säsong har hon fått starta varje match hittills och det går bra för laget i serien. Ebba har spelat för Smålandslaget under flera år och har nu även blivit uttagen till ett riksläger på Bosön med F05 landslaget.

Ebba visar att det går att hålla på med flera sporter även när man blir äldre samt håller på med elitidrott. Hon älskar att lära sig nya saker men också att lära ut det hon kan till andra. I somras jobbade hon på Växjö DFF:s fotbollsskola och har gått flera utbildningar för att bli ledare.

Hannes Bladh-Pijaca (18år) Östers IF

Hannes, som är från Älmhult, började redan vid 13 års ålder åka till Växjö för att spela med Östers IF. Som 17-åring tog han en ordinarie plats, och var en av seriens dominerande spelare, i P19-laget som spelar i P19 Allsvenskan. För detta förärades han också uttagning till flera landskamper i P05-landslaget. Inför 2023 fick Hannes också en plats i Östers A-trupp genom ett lärlingskontrakt. Under 2023 har han deltagit i de flesta träningsmatcherna inför säsongen och har också varit med i truppen vid en match i Superettan.

Hannes är en person som i alla lägen uppträder väldigt moget och sportsligt och som alltid är mån om alla runt omkring sig såväl i skolan, bland kamrater som inom fotbollen.

Hannes är väldigt målmedveten både i skolan och på fotbollsplanen.

Om priset

Priset delas ut av Växjö kommun varje år och är på 10 000 kronor. Priset delas ut till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott. Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna

Senast uppdaterad: 13 september 2023