Musikhjälpen i Växjö 2023

Den 11-17 december kommer Musikhjälpen till Växjö. Stortorget förvandlas till Kärlekens torg och under 144 timmar sänder Sveriges Radio P3 och Sveriges Television direkt från staden.

Stortorget kommer att vara centrum för Musikhjälpen den 11-17 december. Härifrån direktsänder Sveriges Radio och SVT hela produktionen under 144 timmar. Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén kommer att ta plats i en glasbur som programledare, med start måndag kväll cirka klockan 20 och fram till söndagen cirka klockan 21. Under hela veckan besöker olika gäster buren, bland annat kommer ett 40-tal av Sveriges största artister hit för att uppträdda till förmån för Musikhjälpen.

Utöver den berömda glasburen kan du ta del av en massa annat på torget och i stan.

Det här kan du ta del av

Artister och gäster: du kan ta del av vilka artister och gäster som kommer att vara med dag för dag på Sveriges Radios webbplats. Program för artister och gäster Länk till annan webbplats.

Evenemangstorget: tält och bodar på Stortorget för roliga, kluriga, spännande och härliga engagemang. Program på evenemangstorget Länk till annan webbplats.

Föreningsytan: en aktivitetsyta på Stortorget för föreningar som vill visa upp eller bjuda in publiken till en aktivitet. Kanske en basketmatch, käpphästtävling, hinderbana, yoga eller höjdhopp! Program på föreningsytan Länk till annan webbplats.

Open stage: Speakers Corner förvandlas till en Open stage under Musikhjälpen. Här hälsar vi lokala stjärnor som musiker, artister, poeter, komiker, trollkarlar, körer… välkomna!

Matsvinnsköket: vi öppnar ett matsvinnskök på Stortorget. Det är ett gemensamt initiativ som samlar privata restauranger och caféer, livsmedelsbutiker, Växjö kommuns måltidsorganisation och Kungsmadskolans restaurang- och livsmedelsprogram.

Begränsad framkomlighet under Musikhjälpen

Ett evenemang av denna storlek påverkar givetvis omgivningen, inte minst för dig som bor eller arbetar runt Stortorget.

Arbetet med att bygga upp produktionen på Stortorget påbörjas den 3 december. Då stängs hela Stortorget av, inklusive parkeringsplatser. Du hittar parkering på Norrtull, Teatertorget och Spetsamossen. Den 11 december kommer även det nya parkeringshuset Bangården, som ligger nära polishuset i kvarteret Fabriken, öppna. Under den veckan, 11–17 december, kommer det dessutom vara gratis parkering på Bangården.

Från den 11 december klockan 08 till den 18 december är Kungsgatan avstängd från Norrgatan till Stadshotellet.

Torghandeln flyttar under Musikhjälpen

I samband med Musikhjälpen kommer även torghandeln att flyttas till Norrtull, skeppen närmast Skolgatan, den 3–20 december.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre kända programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av Sveriges största och bästa artister och människor från hela landet som engagerar sig.

I år är temat Ingen ska behöva dö av hunger. Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid med 40 miljoner som lever på gränsen till svält. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet samt människors engagemang.

Senast uppdaterad: 6 december 2023