2024 års kulturnattsbild är klar

Kulturnatten i Växjö äger traditionsenligt rum den sista lördagen i januari. Den här gången är temat Drömmar. Konstnären Magnus Dahl har skapat 2024 års kulturnattsbild i äggoljetempera.

2024 års kulturnattsbild

– Det slog mig att det vore spännande att betrakta drömmar som något fast och fysiskt. Jag föreställde mig då en behållare, som gör att vi kan hålla dem kvar om vi vill, berättar Magnus. Det är också så att jag tänker drömmar i ett brett perspektiv – inte bara som något vi möjligen kan minnas vid ett uppvaknande utan även som något vi bär med oss hela tiden. Drömmen som ett mål eller en önskan. Något som håller oss uppe och gör att vi fortsätter sträva.

Kulturnatten i Växjö har arrangerats sedan 1990. Sedan 2008 har Växjö kommun bjudit in en bildskapare med lokal förankring för att skapa underlaget till kulturnattsaffischen.

Årets original visas i en utställning på Växjö konsthall. Där visas också fler av Magnus Dahls verk.

Arrangemangen under Kulturnatten skapas av föreningar, institutioner, organisationer, restauranger, företag med flera. Växjö kommun stöttar det lokala kulturlivet genom att initiera, samordna och marknadsföra helheten samt ge en bildskapare uppdraget att ta fram kulturnattsbilden.

En längre intervju med Magnus finns att läsa på vaxjo.se/kulturnatten Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 30 november 2023