Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Sommaren 2023 erbjuds Växjö kommuns gymnasieungdomar att åka gratis med Länstrafiken inom Kronobergs län. Satsningen är en del av Växjö kommuns budget för 2023 som beslutades av kommunstyrelsen i november 2022.

– En aktiv fritid ska inte vara en ekonomisk fråga. Alla ungdomar ska ha möjlighet att upptäcka Kronoberg och ta del av aktiviteter och natur. För vissa kan det vara en förutsättning för att kunna ta sig till och från sitt sommarjobb, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nystart för Växjö kommun

Satsningen är en del i arbetet för Växjö kommuns budget för 2023 med namnet "Nystart för Växjö kommun" som bygger på nystart och satsningar kopplat till bland annat skola och omsorg, trygghet och jämlikhet, hållbarhet samt ett stärkt näringsliv.

– Att kunna erbjuda våra ungdomar gratis resekort i sommar är glädjande. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska ha samma förutsättningar oavsett var i kommunen man bor. Genom resekortet skapar vi förutsättningar för fler ungdomar att ta sig till sommarens aktiviteter, säger Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsförvaltningens ordförande.

Mer information om resekortet

Senast uppdaterad: 2 maj 2023