Succé i distriktsmästerskapet i futsal

Den 24 januari spelade Norregårdskolan DM i futsal i Strömsnäsbruk. Vi ställde upp i alla årskullar med både ett tjejlag och ett killag. Resultat blev succé med vinst i 5 av 6 tävlingar.

I årskurs 7 vann både killarna och tjejerna, i årskurs 8 vann tjejerna och i årskurs 9 vann både killarna och tjejerna. Vi mötte lag från bland annat Markaryd, Vislanda, Alvesta och Strömsnäsbruk och tog oss hem som de stora vinnarna.

Frågan är om vår nystartade idrottsprofil börjar visa att träning ger resultat?

Det här är futsal

Sedan 2006 spelas futsal i Sverige enligt Fifas regelverk. Idrotten växer i ett rasande tempo och är en av Sveriges – och världens – snabbast växande idrotter. Svenska Fotbollförbundet har idag över 1700 deltagande lag i seriespel, vilket gör futsal till en av de största inomhusidrotterna i Sverige.

Spelet

Futsal spelas fem mot fem inomhus på spelytan 40 x 20 meter (samma som handboll) vilket gör att spelare ständigt hamnar i pressade situationer.

Sporten ställer därför höga krav på spelarnas teknik, speluppfattning och fysik. Futsal tillåter flygande byten vilket skapar fart och höjer intensiteten i spelet. Det i sin tur innebär att de fem spelarna i respektive lag ständigt är involverade och har stort inflytande i spelets skeenden. En futsalmatch brukar vara fylld av intensitet och heta känslor men ger samtidigt möjligheten till kreativitet och att briljera med bollen.

Källa: svenskfotboll.se

Kontakter

 • Norregårdskolan

  Expedition

  Tel. 0470-418 65

  info@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Kringelvägen 14, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Norregårdskolan

  Box 1222, 351 12

Senast uppdaterad: 26 januari 2024