Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Omsorgsassistent till gruppbostad

Omsorgsförvaltningen

Om tjänsten

Har du erfarenhet från vård och omsorg, är du flexibel och trygg i din yrkesroll och vill ha ett utvecklande arbete på flera arbetsplatser, där våra omsorgstagare är i fokus och gillar du samtidigt kombinationen att engagera dig i de administrativa arbetsuppgifter som förekommer i gruppbostäderna? Då söker vi dig till våra team i särskilda boenden/gruppbostäder för personer med stora omvårdnadsbehov. Enheten har 3 särskilda boenden/gruppbostäder på Hovshaga. Arbetsplatserna ligger nära varandra och nära till stadens bussar, skog och natur. Tjänsten har en basplacering i en gruppbostad på Månadsvägen, men samplanering kan förekomma mellan denna och andra arbetsplatser. Som omsorgsassistent hos oss ingår du i en mindre personalgrupp som arbetar dag, kväll och helg, eller vaken natt. Arbetet innebär att du utifrån en individuellt utformad genomförandeplan ger stöd, service och omvårdnad till flera olika personer i deras lägenheter. Du hjälper till med omfattande omvårdnad/HSL-insatser, fritidsaktiviteter, sjukgymnastik, matlagning och hushållsarbete, men du får även vara kreativ och flexibel - då dagens planerade innehåll kan variera och ändras snabbt. Du får möta en annan människa som behöver ditt engagemang för att må gott i samvaro med andra människor. Personerna som bor på boendet har grav utvecklingsstörning, stora omvårdnadsbehov och i behov av mycket hjälpmedel. Personer med epilepsi, sondmatning, demensutveckling och i palliativ vård förekommer i vår verksamhet. Vi arbetar därför nära sjuksköterska och rehabteam med olika former av HSL-insatser. Hos oss får du använda din flexibilitet, idérikedom, och du får hoppa mellan olika händelser, kvickt få tänka om ibland. Du får vara delaktig i andra människors liv, och samtidigt kunna påverka ditt eget arbete till viss grad. Du får ge andra livskvalité, god och nära omvårdnad och trygghet, och du får själv möjlighet att utvecklas som person i ödmjuka möten med andra. Omsorgsförvaltningen använder Time Care plan, ett schemaprogram där du till viss del själv kan påverka ditt schema inom ramen av verksamhetens behov, i dialog med kollegorna.

Din profil

I arbetet ingår omvårdnadsarbete som kräver att du har godkänd utbildning som undersköterska eller omsorgsassistent, eller motsvarande utbildning. Det är önskvärt att du har kunskap om olika begåvningsnivåer, autism, grav / måttlig utvecklingsstörning och fysiska funktionshinder. Vana av detta, somatik, vård i livets slut och epilepsi är meriterande. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett positivt tänkande, och ett lugnt och tryggt arbetssätt. Vi söker dig som tycker om att även engagera dig i administrativt ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Viss datavana behövs då dokumentation ingår i arbetet. För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Omsorgsförvaltningen ställer krav på vaccination mot Covid-19 vid nyanställning.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer görs löpande under ansökningstiden.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2022-08-17
Referensnummer
OMS 240/22

Kontakt

Sonjie Wahlberg
Enhetschef
0470-79 63 07

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund. Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022