VVS-ingenjör

Vill du arbeta med teknisk konstruktion, problemlösning, miljö och design är detta yrket för dig.

YouTube Visningbild


VVS står för värme, ventilation och sanitet. Som VVS-ingenjör arbetar du med alla typer av fastigheter såsom kontor, industrier och bostäder där du skapar energieffektiva och väl fungerande inomhusmiljöer för människor att arbeta eller bo i.

Efter yrkeshögskoleutbildningen kan du som VVS-ingenjör ansvara för ett VVS-projekt, både projektering och installationsarbete. Under byggnadsfasen övervakar du installationen av de system som du har designat och efter att byggnaden är i drift kan du arbeta med underhålls- och servicefrågor för systemen.

Karriärmöjligheter efter utbildningen VVS-ingenjör

Framtidsutsikterna för VVS-ingenjörer är mycket goda. De senaste åren har det utbildats allt för få för att täcka behovet och dessutom är pensionsavgångarna stora vilket skapar ytterligare fler arbetstillfällen. Förutom att arbeta som VVS-ingenjör kan du även jobba som VVS-projektör, kalkylator och projektledare inom VVS.

Studieort Växjö

Från Växjö Yrkeshögskola medverkar du i programmet genom direktsänd videolänk. 1-2 tillfällen per termin träffas hela klassen (inklusive de som pluggar via studieort) i Jönköping för praktiska moment. De praktiska momenten är obligatoriska och en viktig del i utbildningen. Träffarna ger dig även möjligheten att träffa dina klasskamrater och ger dig ännu mer kunskap och ny energi. Eventuella rese- och boendekostnader bekostas av dig som studerande. Läs mer på TUCs webbplats om utbildningsorten Växjö. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningen ges av TUC Yrkeshögskola via Växjö yrkeshögskola. Kom ihåg att ange Växjö som studieort när du ansöker.

Senast uppdaterad: 13 februari 2025