Praktik inom fastighetsteknik/driftteknik

Nu finns en praktikplats ledig där du som går eftergymnasial utbildning får möjlighet att praktisera som fastighetstekniker eller drifttekniker. Vi ger dig en bred bild av yrket och vad det innebär att arbeta med ett kommunalt fastighetsbestånd.

Bolag

Vöfab

Avdelning

Fastighetsförvaltningen

Beskrivning av uppdraget

Praktikplatsen gäller senvåren 2024.

Som praktikant hos oss får du främst gå med våra duktiga fastighetstekniker. Fastighetsbeståndet som du kommer att arbeta med är framför allt skolor, förskolor, förvaltningsfastigheter samt fritidsfastigheter. Som praktikant hos oss får du vara med och utföra arbetsuppgifter så som exempelvis:

  • rondering av yttre och inre gemensamma utrymmen och teknikutrymmen
  • tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av fastigheter
  • utföra kvalificerat felavhjälpande underhåll på installationer samt återrapportera såväl i avsett rapportsystem och till kund
  • ta emot och hantera felanmälan och andra ärenden via ärendehanteringssystemet
  • sammanställa och följa upp förbrukning av värme, el, vatten och kyla samt initiera åtgärder för att minska förbrukningen
  • anlita och samordna entreprenörer för arbeten inom skötseluppdraget
  • ha uppsikt över styr- och övervakningssystem samt vidta åtgärder vid avvikelser

Arbetsplatsbeskrivning

Vöfab är ett kommunalt bolag som äger, förvaltar och hyr in 550.000 kvm lokaler. Våra hyresgäster är bland andra Växjö kommuns förvaltningar och Linnéuniversitetet. Vöfab har som ambition att årligen erbjuda praktikplatser för studenter som går en eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighetsteknisk drift eller liknande.

Kvalifikationer/personliga egenskaper

Vi söker dig som utbildar dig inom fastighetsteknik/driftteknik eller liknande. Du är serviceinriktad och tycker om problemlösning. Vidare är du ansvarstagande och flexibel. Du tar dig an uppgifter som behöver göras med engagemang och slutför dina uppgifter.

  1. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev.
  2. Tryck på "Skicka". Din ansökan skickas då till ansvarig chef. En bekräftelse på att vi mottagit din ansökan skickas till den e-postadress som du angivit i formuläret.
  3. Klart! Ansvarig chef hör av sig oavsett om du är aktuell för platsen eller ej. Tänk på att det kan dröja innan du får besked.
Praktikperiodens start * (obligatorisk)
Praktikperiodens start
Praktikperiodens slut * (obligatorisk)
Praktikperiodens slut
Senast uppdaterad: 23 november 2023