Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Möjligt att skjuta upp betalning av fakturor

Växjö kommun uppmärksammar kommuninvånare om möjligheten att tillfälligt skjuta upp betalning av vissa fakturor till kommunen. Detta med anledning av höga elkostnader och att regeringens elstöd till privatpersoner dröjer ett par månader till.

- De höga elkostnaderna medför att det ekonomiska läget är ansträngt för många av kommunens invånare. Här vill vi göra vad vi kan för att stödja och bidra till trygghet i tillvaron, varför vi nu upplyser våra invånare om möjligheten att skjuta upp betalningen av fakturor till kommunen, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Möjligheten att skjuta upp betalningen, att ansöka om så kallat tillfälligt anstånd, gäller framför allt fakturor för vård- och omsorgsavgifter samt barnomsorgsavgifter, men det kan även vara aktuellt för andra typer av fakturor från Växjö kommun.

Anstånd kan sökas för fakturor med förfallodatum i januari och februari. Anstånd kan ges till och med 31 mars 2023 då förväntat elstöd ska ha betalats ut.

För mer information, ta kontakt med Växjö kommuns kontaktcenter på telefon 0470-410 00 eller via mejl till info@vaxjo.se.

Fakturamottagare kommer att informeras om möjligheten att ansöka om anstånd via fakturautskick eller på annat sätt.

Senast uppdaterad: 10 januari 2023