Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Välkomna till öppet hus i köket på Älgvägen

Den 9 maj klockan 15.00-17.30 är det Öppet hus med rundvandring och provsmakning i Växjö kommuns kök på Älgvägen. Alla som är intresserade av måltider inom äldreomsorgen och daglig verksamhet är välkomna.

På Älgvägen tillagas varje dag 1 700 portioner (lunch och kvällsmat). Av dessa är cirka 650 portioner måltider som sänds hem till personer som har matdistribution.

Under Öppet hus erbjuds en rundvandring i köket. Du får också se exempel på olika konsistensanpassade måltider, hur en vanlig matlåda se ut och olika sätt att duka upp maten på. Självklart bjuder vi på smakprov från vår meny. 

Du har även möjlighet att prata om mat och ställa frågor till representanter från måltidsorganisationen, omsorgsförvaltningen och kommunala pensionärsrådet (KPR).

Till det öppna huset är alla som är intresserade av måltider inom äldreomsorgen och daglig verksamhet, exempelvis anhöriga, välkomna.

Älgvägens kök ligger på Älgvägen 2 i Växjö Länk till annan webbplats..

Om köket på Älgvägen

Älgvägen lagar mat till alla i Växjö kommun som har matdistribution, det vill säga de som bor hemma och får lunch eller lunch/kvällsmat hemkört. Älgvägen lagar också mat till kommunens särskilda boenden och dagliga verksamheter. Varje dag har matgästerna möjlighet att välja mellan fem olika maträtter. Köket lagar i snitt 1 200 portioner lunch, 500 portioner kvällsmat samt 1 200 portioner dessert varje dag. Cirka 250 portioner av dessa är någon typ av specialkost. Allt från glutenfritt, laktosfritt till någon form av konsistensanpassad mat. I köket arbetar totalt 20 personer. Köket är i gång 365 dagar om året.

Senast uppdaterad: 28 april 2023