Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun lanserar ny sajt för sommarjobb

Växjö kommun satsar i år på en gemensam sajt för sommarjobb. På sajten finns alla sommarjobb inom kommunkoncernens förvaltningar och bolag samlade för att de ska vara enkla att söka och mer tillgängliga.

- Sommarjobben är ofta den första gången potentiella medarbetare kommer i kontakt med Växjö kommunkoncern som arbetsgivare. Då känns det extra härligt att kunna erbjuda en hel palett med jobb på samma sajt, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Varje år erbjuder Växjö kommunkoncern flera olika sommarjobb och det handlar om såväl kvalificerade jobb som kräver högskoleutbildning till jobb där ungdomar kan få sin första arbetslivserfarenhet. Nu finns alla jobb samlade på en och samma sajt; sommarjobb.vaxjo.se.

- Det finns en stor kraft i att samla våra sommarjobb på en sajt. Det blir enklare att söka, jobben blir mer tillgängliga och vi kan gemensamt i kommunkoncernen hjälpas åt att dra trafik till samma webbplats, säger Niclas Ramström, vd Vöfab.

Det är ungefär tusen sommarjobb som totalt finns att söka på den nya sajten.

- Störst behov har vi inom vård- och omsorgsyrken, där behöver vi fler än 800 sommarvikarier för att lösa bemanningen under semesterperioden och därför trycker vi lite extra på just de jobben, säger Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen i Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 24 januari 2023