Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Stor driftstörning i rekryteringssystemet Visma Recruit – påverkar lediga jobb

Det går för tillfället inte att söka lediga jobb hos Växjö kommun. Det beror på att driftleverantören till Visma Recruit, måndagen den 24 april, blev utsatt för en cyberattack och därför har stängt ner rekryteringssystemet.

Driftleverantören arbetar för att systemet ska kunna starta upp så snart som möjligt, men det går i dagsläget inte att säga när systemet kan vara i drift igen.

Driftleverantören meddelar att det inte finns några indikationer på att kunddata har blivit utsatt. Det finns heller inga indikationer på att data har gått förlorad. Visma Recruit har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten samt en anmälan till Polisen.

Växjö kommun för en kontinuerlig dialog med Visma Recruit som i sin tur håller i kontakten med driftleverantören.

För dig som vill söka ett jobb nu

Vår förhoppning är att systemet snart ska vara i drift, men just nu är det alltså inte möjligt att söka jobb hos oss och vi har i dagsläget ingen annan möjlighet att ta emot ansökningar. Om driftstörningen drar ut på tiden får vi undersöka andra lösningar.

För dig som har sökt ett jobb

Växjö kommun kommer inte åt ansökningar som har kommit in och kan därför inte heller kontakta dem som har skickat in en ansökan. Om du väntar på ett svar återkommer vi till dig så snart systemet fungerar igen.

Senast uppdaterad: 28 april 2023