Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kärlek från Kos

Välkommen o möt teatergruppen Röda Medeas uppsättning av pjäsen Med kärlek från Kos, av Nicolas Kolovos. Pjäsen visas vid tre tillfällen mellan den 9 mars – 11 mars. Arrangör är Kulturskolan.

Välkommen o möt teatergruppen Röda Medeas uppsättning av pjäsen Med kärlek från Kos, av Nicolas Kolovos. Röda Medea består av 10 ungdomar mellan åldrarna 13 och 19. De har gått varierande längd på teater från att ha hållit på i flera år till att ha börjat bara förra terminen. Det här är deras hittills största produktion. Pjäsen visas vid tre tillfällen mellan den 9 mars – 11 mars. Arrangör är Kulturskolan.

Tider och datum

Fredag 9 mars kl. 20-21
Lördag 10 mars kl. 17-18
Söndag 11 mars kl. 20-21
Plats: Konstlabbet, Växjö konsthall

Inträdet är 50 kr/person och kan köpas i dörren, eller förbokning via felix.wallette@skola.vaxjo.se eller 076-8432807. Begränsat antal platser.

Om Med kärlek från Kos

De går i trean på gymnasiet och har åkt ner till Kos i Grekland på studieresa. Sophie, Frida och Johanna tar en time-out på en öde strand med funderingar kring livet efter skolan. De spanar ut mot havet och får syn på något som guppar lätt på vågorna. En till av alla brandgula flytvästar som ligger övergivna på stränderna tror de. Men inte. Robin, Johan och Simon dyker upp i tid för att hjälpa flickorna dra Zia upp från havet. Zia, som överlevde båtolyckan och tog sig hela vägen från Afghanistan till Kos. Han vill till Sverige och till allas förvåning pratar han svenska. Medan han återberättar resan till Kos planerar ungdomarna hur de ska smuggla honom vidare till Sverige. Alla är inte överens. Det uppstår ilska och frustration i gruppen som gör att den splittras. Då berättar Zia sanningen. Femton roller varav flera kan dubbleras.

Om Nicolas Kolovos

Nicolas Kolovos är dramatiker, manusförfattare och filmregissör. Han teaterdebuterade med monologen Bananhuset och hösten 2015 spelades hans senaste pjäs Himmel över Göteborg på Angereds teater. Båda pjäserna fick ett fenomenalt publikmottagande och fina recensioner. För närvarande skriver han en pjäs för Sveriges Radio Drama med titeln Kniven. Hans pjäser skildrar ofta, med svart humor, människor i riskzoner och behandlar ämnen som identitet och utanförskap. Nicolas har skrivit och regisserat flera kortfilmer som visats på en mängd internationella filmfestivaler och vunnit flera priser. I april 2016 tilldelades han Greklands största filmspris, Iris, av den grekiska filmakademin för sin kortfilm Fikon.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 mars 2022