Konstlabb och kroki

Konstpedagogisk verksamhet är en viktig del av Växjö konsthall.

Kille fotograferad bakifrån sträcker ut händerna framför en stor grafittivägg.

Konstlabb fritid

Konstlabb är vår utforskande och skapande verksamhet för barn och unga. Oftast laborerar vi med olika material, tekniker eller teman kopplade till aktuell utställning. Alla konstlabb är från 6 år och uppåt om inget annat anges. Alltid fri entré. Ingen föranmälan men kom vid utsatt tid.

17 februari klockan 13–15

Konstlabb: mellofest! Kom och skapa ett glittrande plakat till din favoritartist. Riktig eller påhittad. Från 6 år och uppåt. Kom vid utsatt tid!

22 februari klockan 13–15

Konstlabb: sportlov. Vi skapar på temat sport och lek i olika material och tekniker. Från 6 år och uppåt. Kom vid utsatt tid!

23 mars klockan 13–15

Konstlabb: kämpa! Målerilabb på temat kamp. Kampen mellan mörkt och ljust, ont och gott, kul och tråkigt. Kamp för att vinna eller kamp för överlevnad. Från 6 år och uppåt. Kom vid utsatt tid!

Konstlabb för skolan

På Växjö konsthall kan man få säga sitt hjärtas mening och vår ambition är att lyssna och ta det på allvar. Elevernas egna erfarenheter är viktiga när vi pratar om konst. Vår samtida konst reflekterar den tid vi lever i och är en utmärkt utgångspunkt för diskussion eller som ett verktyg för att förstå både oss själva och vår omvärld.

Konstlabb på Växjö konsthall ger lärare och elever möjlighet att vrida och vända, göra och göra om, tänka, ifrågasätta och reflektera över vår samtid. Här finns inga rätt och fel!

Vi tror på att återkommande besök bidrar till att elevers egen förmåga att reflektera och uttrycka sig ökar för varje möte med konsten och konsthallen. Därför erbjuder vi en arbetsmodell som bygger på ett mer kontinuerligt samarbete.

Olika arbetsmodeller

Arbetsmodell 1: Ett eller flera konstlabb på konsthallen + ett konstlabb på stan. Fördelat över läsåret eller en termin.
Arbetsmodell 2: Flera konstlabb på konsthallen samt konstlabb på stan. Konstlabb kommer till skolan och gör ett konstlabb med skolmiljön/skolgården som utgångspunkt.

Prisexempel

Konstlabb på konsthallen: 150 kronor/halvklass och tar cirka 1½ timma.
Konstlabb på stan: 300 kronor/helklass och tar cirka 2 timmar.
Konstlabb på skolan: 500 kronor/helklass och tar cirkaa 2½ timma inklusive rast. Skolan står för materialinköp i samråd med konstpedagogen.

P.S. Vi kan även erbjuda en informationsträff inför skapande skola. Det kan vara på konsthallen eller en stund på en konferenstid på er skola. På så vis integrerar vi alla lärare på ett tidigt stadium och möjliggör eventuellt förberedande arbete med eleverna inför konstlabben.

Välkommen att anmäla er och era klasser till konstlabb och skapande skola på Växjö konsthall!

Öppen kroki

Välkommen till öppen kroki på Växjö konsthall. Våra krokikvällar passar alla, från nybörjaren till den erfarna.

Under våren 2024 bjuder vi in till kroki klockan 19.00-21.00

 • 18 januari
 • 1 februari
 • 15 februari
 • 29 februari
 • 14 mars
 • 28 mars
 • 11 april
 • 25 april

Medtag block och pennor. Handledning för den som önskar, 60kr/tillfälle via Swish och ingen föranmälan. Personuppgifter behöver lämnas på plats enligt Studiefrämjandets riktlinjer för öppna studiecirklar.

Krokitillfällena görs i samarbete med Studiefrämjandet i Växjö.

Är du vår nya krokimodell?

Vi söker dig som vill stå modell. Det är meriterande om du har tidigare vana men det är inget krav. Ett krokipass är totalt två timmar och avser utvalda torsdagar. För mer information och intresseanmälan hör av dig till Växjö konsthall.

Mejl konsthall@vaxjo.se
Telefon 0470 - 414 75

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 31 januari 2024