6 september: Film + eftersnack med regissörbesök - Cold Void

Cold Void är en kortfilmsdokumentär om psykisk ohälsa sett genom ögonen på Niklas Kvarforth, frontfigur I metalbandet Shining.

Bild på person som gömmer sitt ansikte bakom sina händer

Bild: Tillhör Artax Film

Cold Void

Cold Void är en kortfilmsdokumentär om psykisk ohälsa sett genom ögonen på Niklas Kvarforth, frontfigur I metalbandet Shining. Filmen är ett närgånget och personligt porträtt av mannen bakom bandet som gjort sig kända för extrema uttryck på scen och för att inte värja för tunga ämnen som självmord, beroende, självskador, droger och schizofreni. Filmen är regisserad och skapad av Claudio Marino och Artax Film.

Efter filmen blir det samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga ideal mellan Claudio Marino (regissör), Anna-Karin Rasmusson (konstnär och medverkande i Happy Nation) och Hans T Sternudd (docent, konst och bildvetenskap vid Linnéuniversitet).

Vi bjuder på tilltugg för den som behöver tröstäta!

Tid och plats

6 september klockan 18.30. Fritt inträde.

Happy Nation

Eventet är en del av utställningsprogrammet till Happy Nationlänk till annan webbplats om laddade ämnet psykisk ohälsa, och pågår till och med 9 september 2018 på Växjö konsthall. Under sommaren kommer vi även hålla öppet för workshops, performances, guidade visningar, föreläsning om negativt fokus, konsert och filmvisning med samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga/mänskliga ideal.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2018