Sociala medier: Inre landskap med Vida Lavén

När det är svårt att komma till oss tar vi konsten till er! Mellan 22 februari och 21 mars tar konstnären Vida Lavén över Växjö konsthalls sociala medier.

Bild på en kropp med en gran på magen.

Foto: Vida Lavén.

Inre landskap med Vida Lavén

När det är svårt att komma till oss tar vi konsten till er! Mellan 22 februari och 21 mars kommer det därför inte att se ut som vanligt i våra sociala medier. Konstnären Vida Lavén tar över flödet i Växjö konsthalls facebook-, och instagramkonton.

Såhär beskriver hon sitt grepp:

-I en tid då många av oss försöker röra oss så lite som möjligt från våra hem tycks suget efter förskönade naturskildringar ha växt sig allt starkare. Den pastorala idyll som delas via sociala medier och livsstils-bloggar har mer gemensamt med Marie Antoinettes herdinnelekar än den verkliga vardagen på landsbygden. Fantasin om den dekorativa och tämjbara naturen som vi bär runt i fickan via våra mobiltelefoner har inspirerat mig till en serie bilder framtagen specifikt för sociala medier. För att spela på försöket att ta in den stora världen i den lilla så har jag använt mitt eget hem och min kropp som bakgrund och en smart telefon som enda kamera.

Här hittar du bildflödet på vår Instagram utan inloggning. Länk till annan webbplats.

Vida Lavén (född 91) är en svensk konstnär och poet, utbildad på Kungliga Konsthögskolan och Gerlesborgsskolan i Stockholm. Med humor, absurd realism och vilda kontextförflyttningar rör hon sig fritt mellan olika medium och plattformar. 

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2021