11 september: Rollin Phones

Välkommen på konsert med hela fyra saxar, Media Artes bjuder in till konsert med Rolling Phones.

Fyra personer som spelar saxofon

Rollin Phones

Rollin Phones

Välkommen på konsert med hela fyra saxar! Media Artes bjuder in till konsert med Rolling Phones.

Tid och datum

Lördag 11 september, kl. 16 på Växjö konsthall. Fri entré.
Konserten är sittande och publikintag anpassas efter det.

Konserten arrangeras av konstmusikföreningen Media Artes, som sedan 1981 har verkat för att främja konstnärlig verksamhet, primärt nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck. Mer info finns på Media artes hemsida. Länk till annan webbplats.

Om saxofonskvartetten

Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer. Utöver kammarkonserterna gör kvartetten solistframträdanden med symfoni- och blåsorkestrar både i Sverige och utomlands och de har turnerat samt deltagit i festivaler runt om i världen, däribland Europa, USA, Sydamerika och Asien.

Rollin´Phones har givit stort antal skol- och barnföreställningar runt om i Sverige och ger seminarier och kurser i saxofon- och ensemblespel. Kvartetten är uppmärksammad för sin imponerande bredd i repertoaren och sin artistiska skicklighet.

Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Kristin Uglar – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek Växjö konsthall Västra Esplanaden 7 35231 Växjö Ordinarie öppettider Söndag och måndag stängt Tisdag-fredag, klockan 12-18 Lördag klockan 12-16 Fritt inträde Avvikande öppettider
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2021