Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Workshop: Växjö glitchar

Vad är en glitch? Kan vi lära oss något av glitchar och hur kan en mänsklig glitch i det offentliga rummet te sig?

Ett foto på ett torg, där en glasruta står lutad mot en pelare med texten Fragile på.

Kristoffer Svenberg

Växjö glitchar

Vad är en glitch? Kan vi lära oss något av glitchar och hur kan en mänsklig glitch i det offentliga rummet te sig? Välkommen på workshop i två delar.

En glitch är en systemisk friktion, en slags bugg. Alltså när något felar, skaver, är lite vrångt eller när det skapas någon slags friktion som gör att vi ser sådant vi annars inte uppfattar. Med glitchar som utgångspunkt frågar sig konstnären Kristoffer Svenberg vad vi har för verkliga buggar i vår omgivning.

Under workshopen kommer vi prata om konst, glitchar och gränssnitt. Vi kommer experimentera med videodokumentation, performance och digitala bilder. Verken gör vi tillsammans med vägledning av Kristoffer Svenberg och skickas sedan iväg för att presenteras på konstfestivalen Bästa Biennalen.

Om Kristoffer Svenberg

Svenberg arbetar som konstnär och konstpedagog och undersöker olika sociokulturella ämnen och sammanhang i relation till fotografi, representation och mediering. Han är utbildad med en master i fri konst från Konstfack och en kandidat i fotografi vid Akademien Valand i Göteborg, och jobbar idag bland annat som konstpedagog på Moderna Museet. I höst är han aktuell på Växjö konsthall med utställningen PYRAMID UPP&NER.

Tid och datum

Tisdag 26 oktober och 16 november kl. 15-18, på Växjö konsthall. För dig mellan 15-25 år.

Fritt inträde, och anmälan sker till konsthall@vaxjo.se eftersom det är begränsat med platser. Välkommen som du är, ingen förkunskap krävs! Anmälan gäller till både tillfällena.

Bästa biennalen

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga. Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans. Besök webbplatsen för utförligt program.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022