Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

23 mars: Lunchföreläsning om Konsten, trädgården och sambanden

Välkommen under Earth week på föreläsning och matig lunchmacka!

Fotografi på en torkad växt och tyg med en röd broderad kvist.

Bild: Kerstin Björk

Earth Week: Lunchföreläsning med Kerstin Björk

Konsten, trädgården och sambanden är en föreläsning om att släppa kontrollen, sluta domesticera och börja förvalta – både jorden och konsten. Bortrensade nässlor och maskrosor ur grönsakslanden blir konstverk. Av det snart invasiva Kanadensiska gullriset färgas tyger. I komposten blotas bananskal i en magisk ritual. Björks broderier växer fram utan bestämda mål och det menar hon att trädgården också behöver göra.

Välkommen torsdagen 23 mars klockan 12 med konstnären Kerstin Björk, vi bjuder på matiga lunchmackor från lokala bageriet. Fritt inträde!

Anmälan

OBS! Anmäl ditt deltagande senast 21 mars, med eventuella allergier och preferenser, till konsthall@vaxjo.se eller telefon 0470-414 75.

Om Kerstin Björk

Kerstin Björk bor och verkar i Ugnanäs utanför Lessebo och är tillsammans med Eva Lamppu aktuell i utställningen Finland Sverige tur och retur på Växjö konsthall.

Björk arbetar med broderi som bild och koncept, men också med andra material som grenar, rötter och andra funna ting. I broderiet arbetar hon för att försöka fånga tankar och mysterier och samtidigt skapa egna. Natur och miljö har en stark närvaro i Björks konstnärskap och vardag. Det handlar om ett utforskande och gestaltande av natur och naturmagi och också en underliggande medvetenhet om rådande klimatförändringar och vilka skador på flora, fauna och klimat detta för med sig. Kerstin Björk tog masterexamen i textil konst från HDK 2013.

Läs mer om utställningen Finland Sverige tur och retur här.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 februari 2023