Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Begränsad framkomlighet under Karl-Oskardagarna 2023

Den 18-20 augusti är det Karl-Oskardagarna i Växjö centrum. Inför och i samband med evenemanget kommer flera gator och torg i centrum att stängas av för trafik och parkering och felparkerade fordon kommer att flyttas.

Nedanstående gator och torg stängs av:

  • Stortorget - stängs för parkering från och med tisdag 15 augusti klockan 18.00.
  • Delar av Kronobergsgatan och Storgatan - stängs av för trafik och parkering från och med tisdag 15 augusti klockan 18.00.
  • Teatertorget - stängs av för parkering från och med onsdag 16 augusti klockan 18.00.
  • Delar av Västra Esplanaden, Västergatan, Bäckgatan, Norrgatan och Kungsgatan - stängs för trafik och parkering från och med onsdag 16 augusti klockan 18.00.
  • Torghandeln - flyttar från Stortorget till parkeringen på Norrtull onsdag 16 augusti och lördag 19 augusti.
  • Hållplatser för stadsbussar - flyttar från Kronobergsgatan till Linnégatan och Norra Järnvägsgatan.

För allas trevnad och säkerhet ber Växjö kommun allmänheten att respektera avstängningarna och följa anvisningar på plats.

Antalet parkeringsplatser och framkomlighet i centrum kommer att vara begränsad under evenemanget. Om det är möjligt ser vi gärna att man i stället tar sig fram till fots, på cykel eller med buss. Om du måste ta bilen hänvisar vi till Spetsamossen, Lineborgsplan och Norrtull.

Fordon som parkeras på avstängda gator kommer att flyttas omgående. De finns att hämta på Spetsamossens parkering. Uppställningsplatsen är inte inhägnad utan fordon kan hämtas när det passar fordonsägare. Vid frågor om flyttade fordon, ring telefonnummer 0470-77 49 00.

Alla frågor och synpunkter om evenemanget hänvisas till arrangören Växjö Citysamverkan på e-post karloskar@vaxjocity.com eller telefonnummer 076-348 54 83. Mer information om Karl-Oskardagarna hittar du på Växjö Citysamverkans webbplats. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2023