Förändrat inloggningssätt i Time Care Pool

För att öka säkerheten krävs det från den 3 april 2023 att man som användare av systemet Time Care Pool loggar in med tvåfaktorsautentisering. Tvåfaktorsautentisering innebär att man lägger till en extra faktor utöver sitt användarnamn och lösenord.

De vanligaste metoderna är E-legitimation (BankID, Mobilt BankID och Freija ID) eller Microsoft Authenticator. För att komma åt Time Care Pool går du som vanligt in på timepool.vaxjo.se. Instruktioner för Time Care Pool samt mer info om Microsoft Authenticator finns under Relaterade länkar på denna sida.

Microsoft Authenticator kräver en förregistrering som måste göras på en kommunal dator eller enhet som är uppkopplad på kommunalt nät. Vi uppmanar därför er att ladda ner appen vid nästa arbetstillfälle på skola eller förskola i Växjö kommun. För att komma till inloggningssidan, gå in på login.vaxjo.se, där kan du registrera appen. Manual för hur du laddar ner Microsoft Authenticator finns bifogad i detta mejl.

En mer detaljerad instruktion för arbete från privata enheter hemifrån finns på Växjö kommuns intranät som du kan se när du är inloggad på intranätet.

Har du inte möjlighet till Mobilt BankID/BankID/Freija ID innan den 3 april behöver du registrera Microsoft Authenticator.

Behöver du hjälp eller har du frågor kontaktar du Växjö kommuns IT-avdelnings Servicedesk på 0470-410 50.

Kontakter

Senast uppdaterad: 29 mars 2023