Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

15 december: Alternativ logik - en dag i Kanslibyråns irrationella värld

Välkomna till Växjö konsthall för en eftermiddag i den subjektiva logikens och irrationalitetens tecken. Kanslibyrån bjuder in till en händelse som gränsar mellan performance, workshop, fikarast och skollektion.

Bild: Aktion nr. 119: Ordna kottarna i Skogen. Foto: Kanslibyrån

Alternativ logik: I Kanslibyråns irrationella värld

Välkomna till Växjö konsthall för en eftermiddag i den subjektiva logikens och irrationalitetens tecken. Kanslibyrån bjuder in till en händelse som gränsar mellan performance, workshop, fikarast och skollektion.

Deltagarna kommer få ta del av byråns konstnärliga verksamhet genom bilder, video och demonstrationer, och tillsammans ta fram en handlingsplan för vardagliga insatser samt hinna med att småprata och förhoppningsvis förvirras. Dagen följer en noggrant framtagen och strukturerad modell som syftar till att förskjuta blicken på vardagen och ladda den med poetiskt och politiskt innehåll.

Tid och datum

Lördag 15 december kl. 13-17, på Växjö konsthall. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs, maila till konsthall@vaxjo.se senast 12 december. Ålder: Vuxna, Språk: Svenska. Fritt inträde, vi bjuder på fika.

Om Kanslibyrån

Kanslibyrån är Per-Arne Sträng och John Huntington som i över tio år tillsammans har utforskat det irrationella som både konst- och motståndshandling, byråkrati som estetik och vardagen som konstyta. Kanslibyråns mest omfattande projekt är Aktionsarkivet som består av 533 konstnärliga interventioner. Arkivets aktioner tar plats i vardagliga miljöer och utmanar invanda beteendemönster och förgivettagna normer. Det är en småskalig motståndskamp som ges form i arkivets poetiska handlingar.

I mars 2018 släpptes boken Aktionsarkivet med dokumentation från arkivet och texter av Annika Lundgren, Bengt af Klintberg och Kanslibyrån. Ett annat av byråns pågående projekt är Fantomförvaltningen, som tematiskt bearbetar moral inom offentlig förvaltning genom ett stort antal skulpturala förslag till svenska kontorsarbetsplatser.Mer information om Kanslibyrån Länk till annan webbplats.

Evenemanget är en del av programmet till utställningarna The Average och Mess of Being, som visas på Växjö konsthall tom 13 januari 2019.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022