Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Markanvisningstävlingen för fyra nya bostadskvarter i Bäckaslöv är avgjord

Samhällsbyggnadsnämnden utsåg i torsdags, 26 januari, vinnande förslag i markanvisningstävlingen för etapp 2:2 av stadsutvecklingsprojektet Bäckaslöv. I de fyra kvarteren: Fiskalen, Garnisonen, Kavalleriet och Konvojen kommer det att byggas olika typer av bostäder. Två av dem kommer även innehålla verksamhetslokaler.

- Vår vision med Bäckaslöv är en blandad stadsbebyggelse med en närhet mellan bostäder, arbetsplatser, kommersiell service och naturmiljöer. Genom markanvisningstävlingen skapas en tidig samverkan mellan flera aktörer. Det tror vi är viktigt för att vi ska nå vår vision, säger Otto Lindlöf (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Följande aktörer har utsetts som vinnare för respektive kvarter:

  • Fiskalen: Riksbyggen ekonomisk förening tillsammans med Nivika Fastigheter AB och P&E Persson AB tillsammans med Okidoki bygger AB
  • Garnisonen: Reliwe AB tillsammans med Elisby Fastigheter AB och Obos Kärnhem AB tillsammans med OBOS Naerkontor AS,
  • Kavalleriet: Eksjöhus Bostad AB och HSB Produktion i Sydost HB
  • Konvojen: Fagnes AB, Granitor Property Development AB och Arkadia Bostad Kronoberg AB.

- Tillsammans ger de vinnande förslagen en bra blandning av olika typer av bostäder och lokaler i de fyra kvarteren. Totalt kommer det att byggas nästan 600 nya bostäder, säger Sofia Iderheim, projektledare.

Bakgrund

Bäckaslöv i Växjö är ett av Växjö kommuns stadsutvecklingsprojekt. I Bäckaslöv planeras för cirka 1200 bostäder, kontor, en ny områdespark samt utbyggd 5G-infrastruktur. Under 2022 har en markanvisningstävling för byggnation av bostäder inom området pågått.

Senast uppdaterad: 30 januari 2023