Dags för sandupptagning: start vecka 12

Det har blivit dags för sandupptagning av den sand som använts för halkbekämpning under vintern på våra gator, gång- och cykelvägar. Under vecka 12 påbörjar vi sandupptagningen och följer en fastställd turordning.

Turordning

Tiderna kan komma att justeras då sandsopningen är väderberoende och kan försenas av kraftigt regn och kyla. Nedan följer årets turordning för Växjö stad och tätorter. Cykelvägarna sopas i första hand. Det går inte att säga någon exakt tid för när vi sopar just ditt område, utan varje område sopas enligt turordning.

 1. Centrum
 2. Öster
 3. Högstorp
 4. Hov
 5. Vikaholm
 6. Teleborg
 7. Söder
 8. Öjaby
 9. Räppe/Bredvik/Bergsnäs
 10. Väster
 11. Hovshaga
 12. Östra Lugnet/Lugnet
 13. Sandsbro
 14. Norr
 1. Braås/Böksholm/Dädesjö
 2. Furuby/Åryd
 3. Rottne/Åby/Brittatorp
 4. Lammhult
 5. Gemla/Öja
 6. Dänningelanda/Vederslöv/Tävelsås
 7. Nöbbele/Ingelstad

Så kan du hjälpa till

Om du bor i villa eller äger fastighet, hjälp gärna till genom att sopa ut sanden en bit från tomtgränsen. För att sandsopningen ska kunna göras på ett bra sätt är det viktigt att du följer parkeringsreglerna så att städfordon enkelt kan komma fram, både dag- och nattetid. Undvik att parkera på gatorna när sandsopning pågår i området.

Se status för sandsopningen

Sanden sopas upp i två steg. Först tar en lastbil tar upp det grova gruset. Någon dag därefter kommer en sopbil som dammsuger upp det finkorninga gruset. När vi är klara med en stadsdel eller tätort kan det hända att vi behöver komma tillbaka och sopa där vi tidigare inte kommit åt. Du kan se sandupptagningens status (färdig, påbörjad, inte påbörjad) för olika områden via tabellen på vår hemsida.

Senast uppdaterad: 14 mars 2024