Ulriksbergs förskola

Välkommen till Ulriksbergs förskola! Förskolan är igång med verksamheten i nya lokaler på Ulriksbergspromenaden 15 Växjö.

Förskolan är fördelad på två våningsplan. På nedre plan har de yngre barnen, 1-3 år, sin hemvist medan de äldre barnen, 3-5 år håller till på övre plan.

På Ulriksbergs förskola får barnen tillgång till ateljé på varje plan, anpassade miljöer med material som utmanar fantasi och lust att leka och lära! Vår nya förskola ligger på Väster och har närhet till både natur, parker och kulturevenemang i staden. Vi använder oss av lådcyklar för att ta oss den lilla biten vi behöver för att komma till skogen.

På förskolan arbetar vi med hållbar utveckling, ofärdigt material som en tillgång, språkutveckling varje dag och digitalisering som en naturlig del av undervisningsmiljön. Vår pedagogiska idé ska prägla alla delar av barnens dag hos oss och den är:
"Trygghet, Omsorg och Undervisning bildar en helhet med vuxna som redskap för Alla, att vilja, kunna och våga utvecklas genom intresse, kreativitet och skapande i mindre grupper med genomtänkta material i anpassade miljöer".

Välkommen att kontakta Ulriksbergs förskola om du vill veta mer om förskolan!

Ett gult tegelhus med på fasaden hänger en skylt med skolans namn

Rektor Marianne Jenneflod

Telefon: 0470-433 30
E-post: marianne.jenneflod@vaxjo.se

Hitta till oss

Besöksadress: Ulriksbergspromenaden 15, 352 36 Växjö 
Hitta till Ulriksbergs förskola Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 11 januari 2024