Arrangemang och lokaler

Vare sig du är publik, musiker eller arrangör så finns BG musiks konsertlokal för dig!

Här har du möjlighet att planera och arrangera ditt eget konsertarrangemang genom något vi kallar ”BG Live”. Är du intresserad av att börja som arrangör, starta förening och boka band med mera så är det en bra möjlighet. Du kan få hjälp med både tekniska frågor och tips på hur du kan arrangera. Vår konsertlokal rymmer 150 personer och där finns fast professionell ljus- och PA-anläggning samt backline. Lokalen fungerar också som konferenslokal men även för andra aktiviteter, till exempel dans, teater, workshops och clinics. Det är många arrangemang varje år och det är allt från storbandsjazz och opera till metal och hip hop!

De flesta konserter är med lokala band men även band utifrån spelar här. Vissa konserter har haft tema så som unplugged, punkkväll, hårdrocksafton, hiphopkonsert, Jazzmåndag, "Så mycket metal" med mera. Andra arrangemang har varit rytmik- och sångkväll, poesi, trum-, bas-, sång- och gitarrclinics, olika workshops och produktdemos.

STIM och andra organisationer som är inom musikens område har besökt oss på BG musik och föreläst. Det finns en produktionsstudio och två studior för inspelning av större produktioner varav en drivs av ett studieförbund. Produktionsstudion pasar bäst för hiphop, rap och sångpålägg samt för komponering och arrangering av bakgrunder och beats. Vi förmedlar också kontakter till andra arrangörer som söker efter band och artister för olika arrangemang. BG musik samarbetar med flera studieförbund samt andra organisationer och föreningar.


Replokaler

På övervåningen finns tre replokaler utrustade med förstärkare, trummor och sånganläggning med mikrofoner. Du kan låna gitarrer, basar och pianon. Idéer och trumstockar tar du med dig själv!

Det finns också en DJ-repa, slagverk- och gitarrundervisningsrum för Kulturskolans kurser, loger, Stora Salens scen. Ytterligare två scener är Kaféscenen och Altanscenen. BG musiks kontor finns på plan två. I källaren finns det 13 stycken replokaler som man hyr och utrustar själv. Dessa administreras av Studiefrämjandet Småland/Gotland telefon 0470-76 29 00.

Öppettider BG Musik

Måndag - torsdag klockan 14.00-16.30. Drop in!
Måndag – torsdag klockan 16.30-21.00. Endast fasta bokningar i replokalerna och studiorna.
Åldersgräns: Du kan boka från att du har börjat i sjuan och uppåt.

BG på Facebook. Länk till annan webbplats.
BG på Instagram. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 19 januari 2024