Det är jobbigt nu

Alla människor mår dåligt nån gång och det är jättejobbigt när man är mitt i det. Allt känns kanske mörkt och hopplöst, som om det aldrig går att göra något åt det. 

Då kan det vara bra att tänka att även om det är hemskt att må dåligt, är det inte farligt att känna sig deppig. Samtidigt kan du göra något åt det! Det finns hjälp att få och du kan göra mycket för att hjälpa dig själv. Kolla runt här och på länkarna. Här finns tips och förslag på vad du själv kan göra för att påverka ditt eget liv!

Du kan också få veta hur du kan hitta någon vuxen att prata med. Det är bra att prata med någon om sina funderingar, till exempel föräldrar, din skolsköterska, skolkuratorn, någon på Öppenvård unga eller någon annan vuxen som du har förtroende för. Det är jättevanligt att man inte känner att man vågar snacka med någon om det som känns tungt. Men när man väl har gjort det känns det mycket bättre!


En start till förändring? 

Varför mår just jag dåligt? Det kan handla om mobbning eller något i skolan, något som är kasst hemma hos dig, något som gör ont inuti dig eller tusen andra saker. Du kanske vet varför du mår kasst men inte vad du ska göra åt det? På Någon att prata med kan du hitta vilka som passar dig bäst.

BUP Region Kronoberg Länk till annan webbplats. Detta är barn- och ungdomspsykiatrins mottagning för barn upp till 18 år. Här kan du bland annat träffa psykologer, läkare och kuratorer.

UMO.se Länk till annan webbplats. är en bra sajt för dig som är ung. Här kan du till exempel läsa mer om hur det är att känna sig deppig.

Animo Ungdomsjouren Länk till annan webbplats.
Hit kan alla ungdomar vända sig, både killar och tjejer.

RFSL Kronoberg i Växjö kan du komma till, ringa eller chatta med om du behöver någon att prata med om ALLT!

Senast uppdaterad: 5 juli 2024