Parketten sysselsättning

Hos oss på Parketten får du använda din kreativitet och kan fylla din dag med något som känns roligt och meningsfullt. Du kan växa, utveckla dina talanger och arbeta tillsammans med andra.

Vi har fem arbetsgrupper som arbetar med olika saker och du kan välja att vara med i en eller flera. Vi jobbar med små grupper och ger dig det stöd du anser att du behöver utifrån dina önskemål och förutsättningar. Våra handledare är erfarna och välutbildade inom sina respektive områden.

Parkettens verksamhet drivs av Växjö kommun.

Våra arbetsgrupper

Hantverk och service

I hantverk och service arbetar vi med händerna där snickeri och mindre renoveringsprojekt varvas med olika serviceuppdrag. Vi sköter om torpet Knutsgård, åker till återvinningen, ansvarar för våra bilar samt servar övriga Parketten med olika praktiska uppdrag.

Konst och form

I konst- och formateljén arbetar vi i både stora och små konst-projekt. Här får du möjlighet att prova på olika material och tekniker inom teckning, måleri, skulptur, återbruk och pyssel.

Textil och skapande

Vi låter kreativiteten flöda och provar olika tekniker och material inom, sömnad, broderi, vävning och smycken.

Musik

Tillsammans lär vi oss att spela och sjunga i grupp, allt från visor och gamla rockklassiker till moderna pop-hits. Det finns möjlighet för alla som deltar att prova på att sjunga eller att spela instrument.

Odling och återbruk

Vi är både inne på Parketten och ute på torpet Knutsgård där vi har odlingar och växthus. Tillsammans tar vi fram egna plantor och odlar ekologiska grönsaker. Vi gör marmelader, handkräm och fixar till mindre möbler.

Kök och catering

Vi bakar och tillagar allt i köket från grunden, vi använder råvaror ur Parkettens egna ekologiska odling från torpet Knutsgård. Vi erbjuder även catering och servering till andra kommunala verksamheter.

Var?

Parketten finns på Hejaregatan 10 B (intill Växjöbostäders kundcenter)

Kontakt

Om du har frågor om syssesättning på Parketten kan du ringa till oss på telefonnummer 0470-73 46 52.

Varmt välkommen till oss!

Senast uppdaterad: 27 maj 2024