Förvaltningen arbete och välfärd

På förvaltningen arbete och välfärd jobbar vi med att göra insatser som ger kommunens invånare förutsättningar till arbete, komvux och social trygghet.

Vi som jobbar på förvaltningen för arbete och välfärd tycker att vi har bland de mest omväxlande och utmanande, men också viktigaste jobben som finns. Vi gör idag ett bra jobb, men för att möta framtidens utmaningar, behöver vi fler kompententa och engagerade medarbetare som vill göra skillnad och bidra till att utveckla verksamheten.

Förvaltningen har cirka 1 100 anställda inom områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, komvux, integration, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri samt budget- och skuldrådgivning.

Vi kan erbjuda ett meningsfullt arbete där du genom ditt engagemang och din kompetens bidrar till att ge andra människor möjligheten att känna sig delaktiga. Du inger också hopp och ger vägledning till dem som behöver det samt stöd till förändring och utveckling. I arbetet har du ett eget ansvar, men också möjligheten att jobba i team med kollegor. Vi erbjuder ett omväxlande arbete samt kompetensutveckling som ger dig chansen att utvecklas.

Inom de närmaste åren kommer det finnas ett stort rekryteringsbehov inom arbete och välfärd, där vi främst behöver rekrytera socialsekreterare och behandlingsassistenter. Gemensamt för dessa yrken är att det är viktigt att du som person bemöter människor på ett bra och respektfullt sätt samt är lyhörd i mötet med andra. Att ha lätt för att samverka och ha viljan att ge stöd och hjälp är en självklarhet för dig.

Välkommen till arbete och välfärd! 

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 23 april 2024