Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Avtalet undertecknat för nya stads- och stationshuset

Idag signerades projekt- och genomförandeavtalet för det nya stads- och stationshuset i Växjö. Detta avtal reglerar vilka rättigheter och skyldigheter de tre parterna Vöfab, Jernhusen och Växjö kommun har gentemot varandra och utgör kärnan i bygget av stads- och stationshuset.

Avtalet signerades av Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen och Christer Carlsson, vd på Vöfab.

Överenskommelsen mellan Växjö kommun, Vöfab och Jernhusen är villkorad och gäller först efter beslut i kommunfullmäktige 17 oktober. Om kommunfullmäktige säger ja till bygget, genomförs överenskommelsen fullt ut.

Första steget blir då att Vöfab köper mark av Växjö kommun för 12 miljoner kronor samt mark från Jernhusen som idag innehåller resecentrum, för 33 miljoner kronor.

Affären steg för steg:

  • Vöfab köper mark av Växjö kommun samt mark från Jernhusen som idag innehåller resecentrum
  • Jernhusen bygger tillfällig station
  • Vöfab bygger ett stads- och stationshus
  • Vöfab säljer bottenvåningen i stads- och stationshuset till Jernhusen
  • Växjö kommun flyttar in i stadshuset
  • Jernhusen utvecklar en mer effektiv och attraktiv station med väntsal och flera restaurang- och butiksverksamheter.

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje poängterade idag att fokus nu blir att tillsammans skapa en kreativ och hållbar arbetsmiljö för våra medarbetare, en tillgänglig plats för kommuninvånarna och en station som uppfyller alla behov som finns hos resenärer och besökare.

Senast uppdaterad: 9 mars 2022