Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö station och kommunhus byggs under väderskydd

I mars 2019 kommer ett väderskydd att monteras på plats där Växjös nya station och kommunhus ska byggas. Väderskyddet kommer bland annat att skydda huset mot fukt under byggperioden.

Väderskydd Växjö station och kommunhus

Illustrationen visar principerna med väderskyddet för bygget av Växjö station och kommunhus. Väderskyddet kommer att ha ett tak och fyra väggar. Illustration: Sitecover

Under väderskyddet kommer det att finnas två inbyggda traverser, det vill säga lyftkranar. Dessa två lyftkranar kommer ersätta den tidigare planerade lyftkranen. Förutom att väderskyddet ger skydd mot fukt kommer arbetet med att montera trästomme och fasad att flyta på smidigare. Dessutom kommer väderskyddet att underlätta genomförandet av invändiga arbeten som exempelvis installationer, innerväggar och golvläggning. En annan fördel med väderskydd är att arbetsmiljön för yrkesarbetarna blir bättre eftersom de kommer att arbeta under tak där det är torrt och rent.

Tanken är att väderskyddet kommer att sitta uppe under cirka 10 månader till dess att tak och fasader är på plats, därefter monteras det ned.

Om väderskyddet:

  • Längd 130 meter
  • Bredd 40 meter
  • Höjd 40 meter
Senast uppdaterad: 14 augusti 2020