Att betala faktura

Det finns olika sätt för dig att betala din faktura från oss. Du kan betala med pappersfaktura eller e-faktura och du kan använda autogiro för betalningen.

All betalning för avfall och vatten till Växjö kommun ska göras till bankgironummer 357-1833. Det gäller oavsett om det handlar om pappersfaktura eller e-faktura och om du betalar via autogiro.

Så här ofta ska du betala din faktura 

  • Mindre förbrukare som villor med både vatten och renhållning - faktura varannan månad
  • Fastigheter som villor med enbart renhållning - faktura en gång per kvartal
  • Fritidshus med enbart renhållning - faktura en gång per år, förskott i april månad
  • Tömning av trekammarbrunnar, täta tankar och fettavskiljare – faktura efter utförande

Autogiro

Om du vill betala din faktura via autogiro så skickas fakturan som vanligt hem till dig, men fakturans summa dras istället automatiskt från ditt bankkonto.

Om du vill betala med autogiro måste du göra ett medgivande om autogiro, det gör du enklast på din internetbank. Du kan också anmäla autogiro med en pappersblankett. Skriv ut blanketten eller beställ den hos kommunens kontaktcenter.

Skicka den ifyllda blanketten till:

FRISVAR
Växjö kommun
Tekniska förvaltningen, VA-avdelningen
Kundnummer 20 377 416
358 01 Växjö

(Växjö kommun betalar portot)

E-faktura

E-faktura är ett sätt att ta emot din faktura digitalt istället för i pappersform. Du kan betala med autogiro även om du väljer e-faktura. Du kan ansöka om e-faktura genom din internetbank.  

Ansök om e-faktura och autogiro

Leta efter "Växjö kommun - Avfall och VA" för att ansöka om autogiro och e-faktura på din internetbank. Den ansökan du gör gäller då enbart för avfall och vatten. För andra tjänster från Växjö kommun krävs en särskild ansökan av e-faktura och autogiro.

Relaterade länkar

Relaterade dokument

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2018
Bygga och bo